Cum îi spui tatălui tău că te-a dezamăgit?

luni, iulie 30, 2012

Sună ciudat, pentru că de obicei copiii își dezamăgesc părinții, dar am ajuns și la asta. După ce se lăsase de câțiva ani buni de fumat, acesta s-a reapucat acum câteva zile, iar eu am simțit cum m-am ploștit când am auzit. Partea proastă e că nu se lăsase pentru că a vrut, ci pentru că a trebuit, după ce a făcut un preinfarct și are acum un bypass. 

E ciudat. Am încercat să îl întreb de ce s-a reapucat de fumat și să îi zic că nu mă încântă ideea, deși cred că s-a prins de asta, însă răspunsurile au fost scurte și evazive. Este însă mai mult de atât: mi-e greu să îi explic că pentru mine este unul dintre lucrurile care mă afectează foarte tare. Înțeleg, e decizia lui, e viața lui, dar e și sănătatea lui! Și pentru că îmi pasă și îmi iubesc foarte tare părinții aș vrea să încerc să îl fac să se mai gândească, până nu revine dependența. Mi-e greu însă să îi spun că m-a dezamăgit, la fel cum și el mi-a spus atunci când eu l-am dezamăgit pe el, când știu cât de mult lucrează și face pentru mine și pentru familie...

Mi-e greu să îi spun că sunt dezamăgit... și că aș vrea să nu uite că lucrurile sunt bine doar pe afară. Înăuntru, tot fumatul ăsta îl afectează, iar la un moment dat, îl va răpune din nou.



Și ăsta e un strigăt de ajutor, dar îmi iubesc părinții mult prea mult ca să nu încerc să fac ceva. Și tu Andy, să știi că dacă nu îți spun asta mereu, nu înseamnă că trec cu vederea: uneori am impresia că într-o zi te voi pierde și pe tine, din cauza țigărilor, mai ales că tu ai început mult mai de tânăr. Te iubesc într-un fel, iar asta presupune și faptul că ar trebui să am mai mare grijă de tine. Oprește-te înainte să fie prea târziu.

~Rob
"Life is to be painted upon our will."

You Might Also Like

0 comments

Arhivă

Ce e AGK?

Am pornit AGK pe cînd aveam 15-16 ani. A trecut ceva timp de atunci și mă tot frămînt pentru că nu mă mai consider un Kiddo. Îmi plăcea enorm să scriu pe atunci. Acum mi se pare că orice aș spune au spus și alții deja, că nu transmit nimic nou. Știu că există alți adolescenți LBGT out there care habar nu au unde să înceapă să citească, să se informeze, care nu știu cu ce se mănîncă toată chestia asta, care nu au curajul încă să admită lor înșiși că sunt gay, darămite să se pregătească de coming out. Iar Another Gay Kiddo ar trebui, poate, să fie locul în care să înceapă să facă fix acest lucru. Viziunea mea de 2 ani încoace e ca AGK să fie un loc în care adolescenții să găsească răspunsuri și opinii.